Новата мания, която тресе жените, които по една или друга причина не ходят на работа, е сайтът  Продавалник. До скоро не подозирах за съществуването му, но откакто съм в майчинство и волю-неволю се крия от жегите вкъщи на климатик, това е един от любимите ми сайтове. По-голяма тръпка е от WoW, дори. :)
Разбрах за  това място от приятелката ми Sunny, която в очакване на второто си дете, споделя моята  безгрижна бременна съдба. :)

За пояснение на непросветените ще кажа, че това е сайт където можеш да купиш/продадеш нещо, което ти е излишно, но на друг би свършило работа. Нещата са разделени в няколко категории и публикуваш обявата си в съответната категория, според това какво търсиш или предлагаш. Задължително се поства снимка на продаваната вещ и се дава някакво описание + цена. Това е он лайн оказион, а не аукцион, както отбеляза веднъж Sunny, възмутена от невежеството ми. :)

В началото погледнах на това занимание с голям скептицизъм. Какво ли пък толкова ще открия там, секънд хендс под път и над път! Постепенно започнах да следя обявите и пуснах няколко мои, ей така, да пробвам. Една маркова рокля, запазени ботушки от Наси и други неща, които пълнеха гардероба без изгледи някой пак да им се зарадва. Страшно се изненадах когато веднага се появиха желаещи да ги купят, при това на едни доста прилични цени. Харесах и една-две дрешки за беба, които са в много добро състояние и на почти символични цени. Изобщо има и попадения, но трябва да се следи. Доста е обсебващо и си личи, че някои мами с него стават и лягат.

Сайтът, обаче, има един огромен недостатък, с който модераторите, въпреки усилията си, не могат да се справят-БАВЕН Е! Ама като казвам бавен, няма такава степен за сравнение просто! Ей това е нещото, което скоро може да ме откаже да го посещавам толкова редовно. Но пък от друга страна едва ли ще откаже хилядите мами от цяла България, които както се изрази един потребител във форума „направо дишат“ с него. :)

About these ads